Finansijska razvijenost i privredni rast: rezultati za Srbiju - Božović, Miloš (Industrija, 2019)
Rad se bavi odnosom između finansijske razvijenosti i privrednog rasta u Srbiji. Istraživanje je usredsređeno na uticaj razvoja tržišta hartija od vrednosti i bankarskog sektora na rast. Koristeći okvir neoklasičnog modela rasta, istražujemo uticaj likvidnosti berze i kreditne aktivnosti banaka na stopu rasta bruto domaćeg proizvoda po glavi stanovnika. U skladu sa mnogim prethodnim rezultatima u literaturi, nalazimo pozitivan i statistički značajan uticaj likvidnosti berze i kreditne aktivnosti banaka na ekonomski rast. U regresijama smo koristili kontrole za uobičajene determinante rasta, kao što su državna potrošnja, strane direktne investicije i stopa inflacije.