Moteli u Srbiji – šta gosti očekuju? - Pavić, Lazar; Blešić, Ivana; Nerandžić, Branislav; Vukosav, Svetlana; Mumel, Damijan (Industrija, 2018)
Glavni cilj rada je istražitii očekivanja potencijalnih gostiju u motelima u Srbiji. Pregledom relevantne literature utvrđeno je da ne postoji dovoljno istraživanja koja se bave problematikom očekivanja gostiju u motelima. Na osnovu anketnog istraživanja na uzorku od 237 potencijalnih gostiju motela, utvrđeno je da postoji 14 dimenzija očekivanja gostiju. Takođe, utvrđene su statistički značajne razlike u dimenzijama očekivanja gostiju motela u odnosu na njihov socio-demografski profil (pol, starost, mesečni prihod, radni status, bračni status, mesto odrastanja, razlog putovanja, zemlja porekla). U zakljčnom delu rada predstavljena su dalja upustva za razvoj ponude modela na osnovu dobijenih reultata, kao i predlozi za dalja istraživanja.