Primena Just-in-sequence koncepta u automobilskoj industriji – poređenje austrijskog i srpskog modela - Anđelković, Aleksandra M (Industrija, 2017)
Snažna konkurencija i povećanje zahteva kupaca kontinuirano podstiču kompanije iz oblasti automobilske industrije da unapređuju svoje procese. Just-in-time kao jedna od strategija za upravljanje zalihama, koja se primenjuje već 40 godina u automobilskoj industriji, predstavlja veliku podršku mnogim kompnijama, posobno japanskim, za postizanje konkurentske pozicije na tržištu. Međutim, implementacija Just-in-sequence pristupa se može koristiti za minimiziranje nedostataka Just-in-time strategije. Autor sveobuhvatnom analizom literature objašnjava Just-in-sequence pristup. Upoređujući Just-in-time i Just-in-sequence pristup autor ukazuje na razlike između njih. Empirijsko istraživanje pokazuje stepen implementacije Just-in-sequence pristupa u dva automobilska klastera (jedan iz Republike Austrije i drugi iz Republike Srbije). Objašnjavanjem razloga za selekciju klastera iz ovih zmalja, uz upotrebu adekvatnih statističkih meotda, autor ukazuje na razlike između uzoraka.