Da li postoji korelacija između karakteristika organizacije i korišćenja digitalnih komunikacija? - Veselinović, Tamara S; Vlastelica Bakić, Tamara R; Cicvarić Kostić, Slavica M (Industrija, 2016)
Digitalizacija, povezivanje i deljenje informacija doveli su do promena u poslovanju i praksi marketinških komunikacija. Naučne i praktične studije objašanjavaju i naglašavaju značaj instrumenata i aktivnosti digitalnih komunikacija, kao i mogućnosti koje pružaju organizacijama. Za razliku od prethodnih studija, ova studija nije samo fokusirana na korišćenje, već na ispitivanje i utvrđivanje razlika u korišćenju digitalnih komunikacija u organizacijama različitih karakteristika, kao što su veličina, delatnost, dužina i geografska pokrivenost poslovanja. U radu je predstavljena empirijska studija sprovedena u Republici Srbiji, na slučajno izabranom uzorku od 231 organizacije, u privatnom i državnom vlasništvu - preduzeća, institucije i banke. Rezultati istraživanja pokazuju da postoji statistički značajna razlika u upotrebi instrumenata i aktivnosti digitalnih komunikacija u različitim tipovima organizacija, a da se intenzitet veze razlikuje u zavisnosti od karakteristike organizacije i instrumenta ili aktivnosti koje se posmatraju.