Testiranje konkurencije u bankarskom sektoru Srbije: Panzar-Rosse pristup - Babić, Aljoša; Zildžović, Emir; Lončar, Dragan (Industrija, 2015)
Rad ispituje konkurenciju u bankarskom sektoru Srbije pomoću Panzar-Rosse modela koji je ocenjen za panel banaka u periodu 2004-2012. Rezultati ukazuju na prisustvo monopolističke konkurencije na nivou celog bankarskog sektora. Ocene na podskupu velikih banaka, koje čine 65% ukupne aktive bankarskog sektora, ukazuju na monopolsko ponašanje ili jaku nekonkurentsku oligopolsku strukturu. To znači da su cene bankarskih proizvoda suboptimalne posmatrano sa aspekta opšteg blagostanja.