Uticaj DKO i elemenata modela kulture u energetskom sektoru Rumunije - Andrei, Jean; Mirela, Panait; Catalin, Voica (Industrija, 2014)
Energija je postala ključni faktor u unapređenju i uspostavljanju konkurentne pozicije nacionalnih privreda u prethodnim decenijama. Energetski sektor u Rumuniji je prošao kroz proces obimnih reformi sa divergentnim efektima i restriktivnim posledicama kako na industriju tako i na stanovništvo. U tom kontekstu veoma je značajno da su glavni učesnici u energetskom sektoru uključeni i primenjuju model kulture i sopstvene politike društvene korporativne odgovornosti (DKO). Cilj ovog rada je da se analizira uticaj DKO i modela kulture u energetskom sektoru Rumunije.