Uticaj „rada od kuće“ na zadovoljstvo prihodima - Krasulja, Nevena; Zubović, Jovan; Radojević, Ivana (Industrija, 2014)
U ovom radu autori su pokušali da istraže da li rad od kuće ima uticaj na zadovoljstvo prihodom zaposlenih lica. U radu je dat pregled literature o pitanju rada od kuće, kao i uticaja rezultata iz nekih drugih istraživanja. Metodologija koja je korišćena u empirijskom delu se zasniva na faktorskoj analizi koja je korišćena da se redukuje broj varijabli na jednu koja je nazvana "Važnost rada od kuće". Takođe je urađeno nekoliko regresionih analiza koje su imale za cilj da se pokaže uticaj različitih faktora na nivo zadovoljstva prihodima. Rezultati iz istraživanja pokazuju da rad od kuće ima dvostruki uticaj kako u vidu subjektivnog sagledavanja značaja rada od kuće, tako i objektivne činjenice o tome da li osoba trenutno radi od kuće.