Post-covid oporavak industrije sastanaka u Republici Srbiji - Lazarević, Sonja I; Laban, Milena (Industrija, 2024)
Industrija sastanaka je deo turističkog tržišta koji beleži najbrži rast i neizbežna komponenta performansi ostvarenih na nivou destinacije. Kriza Covid-19 je transformisala način na koji ova industrija funkcioniše, što je dovelo do novih načina održavanja sastanaka. Cilj rada je da se analizira uticaj pandemije Covid-19 na perfomanse industije sastanaka u Republici Srbiji, kao i njihov post-covid oporavak u ovoj zemlji. Rezultati analize su pokazali smanjenjni broj održanih sastanaka u godinama pandemije, ali i oporavak u 2022. godini. Rezultati su takođe pokazali da je održavanje virtuelnih sastanaka postalo nova normala. Štaviše, onlajn sastanci su bili osnova za redizajniranje strategija za novu budućnost industrije sastanaka i upravljanja posebnim događajima.