English - Stanujkic, Maja; English, English; English, English; English, English; English, English (Industrija, 2024)
Izbor adekvatnih pojedinaca za obavljanje ključnih uloga u organizaciji značajno može uticati na poslovnu efikasnost i performanse organizacije. Zbog navedenog razloga ovaj rad razmatra procedure višekriterijumskog odlučivanja za evaluaciju kandidata u industriji Informacionih tehnologija (IT) zasnovanu na kombinovanoj primeni Simplified Pivot Pairwise Relative Criteria Importance Assessment (PIPRECIA-S) i Weighted Sum with Preferred Levels of Performances (WS-PLP) metoda. U predloženom pristupu, PIPRECIA-S iskorišćena je za definisanje težina kriterijuma, a WS-PLP metoda upotrebljena je za evaluaciju kandidata i usaglašavanje stavova donosilaca odluka. Primenljivost predloženog pristupa proverena je na primeru selekcije IT projektnog menadžera u jednoj IT kompaniji, koji lako može biti prilagođen za primenu u sličnim slučajevima koji se odnose na izbor kandidata.