Primena otkrivanja zakonitosti u podacima kod direktnog marketinga u bankarskom sektoru - Pavlović, Dejana; Reljić, Marija M; Jaćimović, Sonja (Industrija, 2014)
Ključ uspešnog poslovanja leži u dobroj komunikaciji sa klijentima, tako da kompanije sve više pažnje posvećuju upravljanju odnosima sa klijentima. Jedna od strategija UOK je da anlizira i razume ponašanje i katakteristike potrošača, i na osnovu sprovođenja direktnih marketinških kampanja dolazi do potrebnih odgovora. Cilj rada je da identifikuje faktore koji će ukazati na klijente koji su spremni da prilože svoj deposit u banku. Dobijeni rezulatati izdvajaju grupu klijenata koja je zadovoljna sa poslovanjem banke i spremna za saradnju u marketinškim kampanjama. Upoređivanjem metode koje su korišćene u istraživanju, metoda klasifikacije se pokazala pouzdanijom. Ova analiza daje rezultate kroz upotrebu algoritma otkrivanja zakonitosti u podacima tj. stabla odlučivanja. Nedostatak ove metode je tačnost podataka dostavljenih od strane klijenta.