Percepcija održivog marketing menadžmenta izvoznih kompanija u Srbiji - Čajka, Zoran I (Industrija, 2013)
Ovaj rad govori o percepcijama održivog marketing menadžmenta u strategijama izvoznih preduzeća u Srbiji. Ciljevi u ovom radu su višestruki. Oni naglašavaju važnost ekološkog marketing menadžmenta u izvoznim aktivnostima domaćih preduzeća koja realizuju svoje planove ekološkog menadžmenta. Cilj rada jeste takođe da se oceni učešće preduzeća u odgovarajućim segmentima ekološkog marketinga, kao i da se naglasi važnost uspešnog ekološkog marketing menadžmenta u savremenom poslovanju. Domaća ekološka preduzeća koja su izvozno orijentisana sagledavaju mogućnost povećanja obima prodaje. Dobijeni rezultati u ovom radu potvrđuju hipoteze da su domaća preduzeća svesna održivosti u svom poslovanju i da održivi marketing menadžment postaje važan faktor u poslovnim aktivnostima savremenih preduzeća.