Transdisciplinarni pristup istraživanjima u javnom zdravlju - Dokmanović, Mirjana (Glasnik Advokatske komore Vojvodine, 2020)
Transdisciplinarni pristup istraživanjima omogućava stvaranje novog znanja i rešavanje kompleksnih problema današnjice na načine koji nisu sputani usko specijalizovanim disciplinama. Rad ukazuje na potencijale i značaj transdisciplinarnosti za unapređenje javno-zdravstvenih istraživanja za politiku i praksu u Republici Srbiji.
Keywords: interdisciplinarnost, javno zdravlje, javno-zdravstvena istraživanja, transdisciplinarnost, multidisciplinarnost, Republika Srbija