Objektivnost prava i pravednosti – figure Trećeg (Hegel, Kožev, Levinas) - Losoncz, Mark; Lošonc, Alpar (Glasnik Advokatske komore Vojvodine, 2025)
Članak se bavi figurom Trećeg u filozofiji Hegela, Koževa i Levinasa, koji smatraju da se geneza i konstitucija prava i pravde uopšte može objasniti neutralnim i nezainteresovanim Trećim (das dritte, le tiers). Iako među njima ima mnogo sličnosti, nijansirane razlike su veoma važne, na primer u pogledu uloge države ili tenzije između morala i prava. Razumevanje figure Trećeg može nam pomoći da preispitamo pravnu filozofiju.