Узајамна административна помоћ у пореским питањима - Šumić, Aleksandra (Glasnik Advokatske komore Vojvodine, 2022)
Предмет анализе у раду јесте међудржавна административна сарадња у пореским стварима у циљу брзе и ефикасније кооперације у погледу размене документације, пореских контрола, наплате пореских потраживања, достављања документације и унифицираног обима права пореских обвезника у државама потписницама у смислу Конвенције о узајамној административној помоћи у пореским стварима[1]. У фокусу рада јесте разрада одредби, стандард размене података на захтев и разматрање оквира аутоматске размене података у области пореске међудржавне сарадње, који је у развијенијим државама већ имплементиран у национално пореско законодавство и у фактичкој употреби. [1] Конвенција о узајамној административној помоћи у пореским питањима - OECD. Publishing, and Organisation for Economic Co-operation and Development. The multilateral convention on mutual administrative assistance in tax matters: amended by the 2010 protocol. Organisation for Economic Co-operation and Development, 2011.  - у даљем тексту “Конвенција”
Keywords: razmena obaveštenja u poreskim stvarima; poreske kontrole; Konvencija; Saradnja