ПОВРЕДА ПРАВА ЖИГА КОЈА НАСТАЈЕ ЗАКЉУЧЕЊЕМ МАЛОПРОДАЈНОГ УГОВОРА ПУТЕМ ИНТЕРНЕТА - Milosavljevic, Nikola (Glasnik Advokatske komore Vojvodine, 2021)
Глобални развој електронске трговине доводи до интензивније повреде права жига. У раду који следи аутор најпре анализира појам и место заључења малопродајног уговора закљученог путем интернета, као места могуће повреда права жига. Затим се пружа увид у начин на који настаје повреда права жига путем електронске продаје, као и досадашње покушаје да се овај проблем реши. На крају рада аутор износи своје мишљење о томе на који начин би се ефикасно могло заштити право жига у електроској продаји уз постизање равнотеже интереса свих учесника на тржишту.
Keywords: електронска трговина; малопродајни уговор; интернет; повреда права жига; интернет посредници