Pokretanje postupka reorganizacije prema Zakonu o stečaju - Reorganizacija vs. Unapred pripremljen plan reorganizacije - Kajević, Amina (Glasnik Advokatske komore Vojvodine, 2020)
У овом раду се разматра покретање поступка реорганизације упоредним приказом покретања ,,класичне“ реорганизације и покретања реорганизације у складу са унапред припремљеним планом реорганизације. Анализа покретања ове две врсте реорганизације ће бити спореведена сагледавањем три елемента која у највећој мери одређују покретање реорганизације у једном правном систему, и то – када се покреће поступак реорганизације, ко је овлашћен да покрене овај поступак и која је обавезна садтржина плана реорганизације. Начин на који су уређена ова три елемента може значајно утицати на квалитет плана реорганизације и на његово успешно спровођење. Циљ овог рада је да се поређењем ова три елемента анализира покретање две врсте реорганизације у српском стечајном праву, као и да се укаже на нека спорна питања која се јављају приликом покретања ова два поступка.
Keywords: покретање реорганизације, унапред припремљени план реорганизације, садржина плана реорганизације