DRŽAVINA U KATASTRU NEPOLRETNOSTI SRBIJE - jakovljevic, ranko d (Glasnik Advokatske komore Vojvodine, 2020)
U ovom radu prezentuju se status i modaliteti konstituisanja državine uređene propisima o katastru nepokretnosti u Srbiji- Zakon o državnom premeru i katastru i Zakon o postupku upisa u katastar nepokretnosti i vodova, sa odgovarajućim pravilnicima- zatim prava ’’držalac’’ u kontekstu drugih zakona i promblem ’’brisanja državine’’ po sili zakona, uz prezentovanje prakse, postupanja tim povodom organa pravosudja i uprave nadležnih za područje Negotina ,