ИСТОРИЈА ЖЕНА У АДВОКАТУРИ СРБИЈЕ -Есеј у част Катарине Ленголд Маринковић- - Arsić, Tanja (Glasnik Advokatske komore Vojvodine, 2020)
Рад жена адвоката почео је са Маријом Милутиновић Пунктаторком као првим женским правозаступником и Катарином Ленголд Маринковић, првом женом уписаном у именик адвоката АКВ. Обе су пробијале професионални пут за све жене адвокате које су се након њих бавиле адвокатуром. Оне се нису бавиле само адвокатуром у смислу рада са странкама. Оне су својим активизмом и несебичним борбом за добробит адвокатуре задужиле све наредне генерације жена адвоката.