Поједини аспекти рецидивизма у кривичном праву и криминологији - Mijalčić, Jelena (Glasnik Advokatske komore Vojvodine, 2023)
У раду се аутор бави анализом појединих кривичноправних и криминолошких аспеката поврата. Анализирају се фактори који најчешће доводе до појаве рецидивизма, као и различити типови личности повратника. Указује се на најзначајније врсте поврата, као и на кривичноправни значај сваке од поменутих врста рецидивизма. На темељу поменутог излагања, аутор износи идеје на који начин би се рецидивизам могао свести на што мању меру у једном друштвеном систему.