Pritvor posmatran kroz prizmu ljudskih prava - Milošević, Dragana (Glasnik Advokatske komore Vojvodine, 2021)
Rad sadrži analizu razloga za određivanje pritvora i njegove učestale primene, a sve to uz svetlu Evropske konvencije za zaštitu ljudskih prava i osnovnih sloboda, sa akcentom na čl.5. Analizirana su ljudska prava pritvorenih lica, sa posebnim osvrtom na određivanje i produženje pritvora. Razloge zbog kojih se zahteva produženje pritvora važno je pažljivo razmotriti, jer se dužim trajanjem pritvora stvara pogodno tle za ugrožavanje ljudskih prava, te je stoga neophodno hitno i efikasno postupanje sa pritvorskim predmetima. U radu su analizirane odluke Evropskog suda za ljudska prava i Ustavnog suda, kojima je cenjena ustavnost i zakonitost odredbi koje normiraju pritvor, kao i razmatranje ustavnih žalbi.