Наследноправни механизми који омогућавају продужетак породичноправне заштите одређених лица у чешком праву - Đokić, Ivana (Glasnik Advokatske komore Vojvodine, 2021)
Предмет пажње аутора у раду, јесу поједине регуле из домена законског наслеђивања у чешком праву. Како кроз њихову призму, тако и с аспекта чешке правне књижевности и становишта највишe судскe инстанцe Републике Чешке, настојаћемо да расветлимо наследноправне механизме који омогућавају продужетак породичноправне заштите одређених лица. Посебну пажњу посветићемо наследноправној позицији оних субјеката, које је оставилац за живота издржавао и оних лица која су живела у заједничком домаћинству са оставиоцем.