analysis of the degree of legal independence of the HNB and NBRSM : Hrvatska Narodna banka, Narodna banka Republike Severne Makedonije - Mlađenović, Mirjana (Glasnik Advokatske komore Vojvodine, 2023)
Komparativnom metodom pravne zavisnosti Hrvatske narodne banke i Narodne banke Republike Severnne Makedonije dat je naučni doprinos istraživanju u pogledu nezavisnosti.