nn - Simović, miodrag; Simović, Marina (Glasnik Advokatske komore Vojvodine, 2023)
Viktimološke mjere prevencije zločina pružaju temelj za sveobuhvatan i, nadamo se, dugotrajan, pristup rješavanju rizika javnosti da bude žrtva i pomaže pojedincima koji su „označeni“ da budu žrtve zločina. Ovaj rad se bavi se pitanjem „ekoloških viktimizacija“ (štetama koje je pojedinac pretrpio kao rezultat ekološki štetnih aktivnosti) i prognozira kakvu ulogu će morati igrati vikitmolozi u sprječavanju posljedica klimatskih promjena i drugih ekoloških degradacija ubuduće.