nn - Vuletić , Igor (Glasnik Advokatske komore Vojvodine, 2022)
U radu se daje sažet prikaz glavnih značajki hrvatskog materijalnog kaznenog prava kao instrumenta društvene zaštite. Autor opisuje najvažnije odrednice općeg i posebnog dijela hrvatskog Kaznenog zakona, raščlanjuje važniju sudsku praksu, ukazuje na odabrane teorijske prijepore i stajališta prvenstveno hrvatskih ali povremeno i stranih teoretičara te na takvoj podlozi iznosi svoja mišljenja o promatranim problemima. Na temelju takvog izlaganja, autor zaključuje o tome na koji način i u kojoj mjeri hrvatsko  kazneno materijalno pravo ispunjava svoju društvenu ulogu u kontekstu postojećih društvenih okolnosti i potreba.