(untitled) (Glasnik Advokatske komore Vojvodine, 2020)
Ovim radom se predstavljaju rezultati okončanog istraživanja koje se bavilo pitanjem delotvornosti žalbe na rešenje o zadržavanju iz člana 294 Zakonika o krivičnom postupku. Istraživanje o kom se u radu izveštava sprovedeno je na teritoriji čitave Republike Srbije, obuhvatilo je sve osnovne i više sudove kao i anketno ispitivanje u kome je učestvovalo više od 300 advokata. Mada većina kolega neće biti iznenađena rezultatima istraživanja, ono se pokazalo višestruko korisnim, a najpre iz razloga što ono činjenično i sveobuhvatno pokazuje stvarno stanje stvari u vezi sa delotvornošću pravnog leka koji je bio predmet istraživanja. Ovim istraživanjem dokumentuje se ono što je u dosadašnjoj pravnoj praksi bilo na nivou opšteg (ali empirijski ne proverenog) utiska.