Psihijatrija i inovativne tehnologije - Latas, Milan (Engrami, 2024)
U ovom radu prikazana su dostignuća u primeni inovativnih tehnologija u oblasti psihijatrije. Tehnologije poput veštačke inteligencije (AI), mašinskog učenja, telepsihijatrije i digitalnih terapijskih alata značajno su promenile pristup dijagnostici i lečenju mentalnih poremećaja. Rad analizira prednosti, izazove, i etičke implikacije upotrebe ovih tehnologija, te istražuje njihov uticaj na budućnost psihijatrije.
Keywords: psihijatrija, tehnologija, veštačke inteligencija, mašinsko učenje, telepsihijatrija