АНАЛИЗА ТУРИСТИЧКЕ ПОНУДЕ ГРАДА ЗАГРЕБА: ТУРИСТИЧКА ПЕРСПЕКТИВА - Alkier Tomić, Romina; Vučenović, Danijel; Milojica, Vedran (Ekonomski pogledi, 2025)
U ovom radu autori žele prikazati važnost gradskog turizma kao specifičnog oblika turizma u turističkoj ponudi, kao i stavove turista koji su odabrali grad Zagreb kao svoju destinaciju za odmor. U radu se predstavljaju najrelevantnije znanstvene spoznaje u ovoj temi, kao i odabrani nalazi najnovije studije Stavovi i potrošnja turista u Hrvatskoj TOMAS 2022/23. Rezultati pokazuju da su turisti većinom zadovoljni elementima turističke ponude Zagreba, no potrebno je poboljšati kvalitetu informacija o destinaciji, pristup internetu i sl. Unaprjeđenje marketinških aktivnosti poboljšalo bi vidljivost i prepoznatljivost turističke ponude i potencijalno utjecalo na proces donošenja odluka turista, potaknulo ih na posjet, uživanje u jedinstvenim iskustvima i vjernost destinaciji.