ПРОЦЕНЕ РИЗИКА И БИРОКРАТИЈЕ–МЕТОД ОСЕТЉИВОСТИ - Challoumis, Constantinos; Savić, Marko; Constantinou, Alexios (Ekonomski pogledi, 2024)
У овом раду говори се о ризику и бирократији у пореском систему. Резултати показују да бирократија смањује пореске приходе, а исти резултат се показује и у погледу ризика. Примењена методологија заснована је на С.М. (Метода осетљивости) где ће се кроз гра фичку анализу извршити поређење ризика и бирократије. Математичка позадина и теорија новчаног циклуса одређују понашање ових варијабли. Овај рад има за циљ да покаже интеракцију ових варијабли. Циљ овог рада је да потврди понашање теорије циклуса новца, с обзиром на посматране варијабле.
Keywords: циклус новца; метод осетљивости; програмирање; ризик; бирократија