ПОЈЕДИНАЧНЕ ВРСТЕ КОРПОРАТИВНИХ РИЗИКА: СЕКТОРСКА ДИСТРИБУЦИЈА У СЛУЧАЈУ СЛОВЕНИЈЕ - Jagrič, Timotej; Amon, Aleksandra; Jagrič, Vita; Zdolšek, Daniel; Taškar Beloglavec, Sabina (Ekonomski pogledi, 2023)
Прилог се бави појединачним ризицима у словеначком пословном окружењу. У нашем истраживању обухватили смо осамнаест различитих корпоративних ризика. Од компанија је затражено да процене своју изложеност појединачном типу ризика 2023. године. Одабрале су своју стопу изложености од веома мале до значајне на Ликертовој скали од четири тачке. Приказани резултати су засновани на одговорима 120 великих и средњих предузећа и анализирани су према њиховој економској делатности. Истражили смо истраживачко питање да ли се изложеност одређеној врсти ризика разликује међу индустријама. Ова процена ризика део је ширег годишњег пројекта словеначког корпоративног надзора ризика 2023.
Keywords: ризик; корпоративни ризици; врсте ризика; привредна активност; индустрија; Словенија