АНАЛИЗА САДРЖАЈА КОМЕНТАРА НА УСЛУГЕ, ЗАДОВОЉСТВО И ИСКУСТВА ПОСЕТИОЦА „ALBERGO DIFFUSOˮ: СЛУЧАЈ TRIPADVISOR - Aksöz, Emre Ozan; Ürgün, Gamze Kayan (Ekonomski pogledi, 2023)
Albergo Diffuso модел је нови модел одрживог развоја, са седиштем у Италији, који има за циљ да искористи и материјалне и нематеријалне локалне ресурсе. Данас овај модел постаје све популарнији у сектору туризма, где се користи за подршку локалним заједницама, очување културног наслеђа, унапређење туристичког искуства и промоцију одрживог туризма. У том правцу, циљ ове студије је да утврди туристичка искуства туриста који бораве у хотелима Albergo Diffuso кроз њихове критике на TripAdvisor дигиталној платформи за путовања и факторе који могу утицати на њихова искуства. Студија ће анализирати 100 рецензија за два хотела Albergo Diffuso у Италији. Налази овог истраживања су показали да се ови садржаји могу сврстати у четири фактора. Ови фактори су наведени као „хотел у целини“, „особље“, „хотелска соба“ и „храна и пиће“ према њиховом значају у искуствима боравка туриста у хотелима.
Keywords: Albergo Diffuso; одрживи туризам; рецензије хотела