ПОТЕНЦИЈАЛИ ЗА РАЗВОЈ ВИНСКОГ ТУРИЗМА НА ПРОСТОРУ ОПШТИНЕ АЛЕКСАНДРОВАЦ У ФУНКЦИЈИ ОДРЖИВОГ РАЗВОЈА - Петровић, Драган; Вукоичић, Данијела; Милинчић, Урош; Милинчић, Мирољуб (Ekonomski pogledi, 2022)
У овом раду дат је приказ винског наслеђа општине Александровац, истакнут је потенцијал винског туризма на овом простору и анализирани фактори који мотивишу и привлаче овај селективни облик туризма. Примарни циљ рада је да кроз истраживање, анализу и поређење одреди могућности и перспективе развоја винског туризма, али и одрживог развоја општине Александровац, њене околине и овог дела Србије. Задатак рада је систематизација постојећих сазнања и дефинисање сегмената понуде винског туризма у функцији одрживог развоја.
Keywords: вински туризам; одрживи развој; Александровац; Србија