ДИГИТАЛНО ПРЕДУЗЕТННИШТВО КРОЗ ПРИЗМУ СТУДЕНТСКИХ СТАВОВА: ИЗАЗОВИ И МОГУЋНОСТИ - Tripković, Anđelka; Aleksić, Ivana (Ekonomski pogledi, 2024)
У раду се анализирају ставови студената према дигиталном предузетништву, као и њихова спремност за активно учешће у дигиталној економији. Истраживање је спроведено на Универзитету у Приштини са привременим седиштем у Косовској Митровици, са циљем да се утврди ниво познавања концепта дигиталног предузетништва међу студентима, њихове мотивације за покретање сопственог бизниса, као и кључне вештине које се сматрају важним за успех у овој области. Резултати показују да већина студената препознаје предности дигиталног предузетништва, укључујући флексибилност и глобални домет, али истовремено наводе недостатак искуства и потребу за образовањем као кључне изазове. Спроведено истраживање пружа увид у перцепције младих о дигиталном предузетништву и указује на потенцијалне мере које би могле подстаћи њихово ангажовање у дигиталној економији.