СТАВОВИ РЕВИЗОРА У РЕПУБЛИЦИ СРБИЈИ О УПОТРЕБИ ВИРТУЕЛНИХ САСТАНАКА - Jakovljevic, Nemanja; Jakovljević, Jovanka (Ekonomski pogledi, 2022)
Глобална пандемија вируса Covid19 је у значајној мери изменила начин свакодневног живота и рада. Начин преношења вируса и међусобног заражавања људи је изазвао појаву социјалног дистанцирања и избегавања међусобних контаката што се у великој мери одразило и на начин одржавања састанака у ревизији који су за разлику од дотадашњег базирања на физичком присуству у канцеларији и непосредној комуникацији између чланова ревизорског тима и других лица, прешли на ново окружење које се може сматрати виртуелним. Састанци се у већем броју случајева одржавају употребом интернет апликација, а то значи без физичког присуства. Предмет истраживања је испитивање ставова испитаника ангажованих на пословима ревизије о употреби виртуелних састанака у ревизији. Главни закључак је да испитаници сматрају да је употреба виртуелних састанака у ревизији корисна, али истовремено нису спремни да се у потпуности прилагоде за континуирану употребу виртуелних састанака, јер сматрају да су у одређеним случајевима састанци са физичким присуством кориснији од виртуелних састанака.