Šta će Россия Сегодня u Srbiji? - Reljić, Slobodan (CM: Communication and Media, 2014)
Rad razmatra nastup ruskog državnog medijskog sistema kao prvi ozbiljan i direktan udar na globalni monopol zapadnih „slobodnih medija“, pre svega CNN i BBC. Utvrđuje se i da je Россия Сегодня najava pluralizacije medijsko propagandne realnosti u svetu duboke krize. Sve se više oseća i prisustvo kineske CCTV. Analizira se uloga globalnih elektronskih medija kao tzv. meke sile u sve zaoštrenijim sukobima velikih sila, kako će to uticati na demokratiju koja je postala svetski politički sistem te kako će ove tektonske promene uticati na javna mnjenja malih zemalja kao što je Srbija.   Ključne reči: manipulisanje, anti-CNN, propagandni model, princip publiciteta, balkanizacija, rat slika.
Keywords: anti-CNN||; ||anti-CNN; Media Images||; ||medijske slike; balkanization||; ||balkanizacija; principle of publicity||; ||princip publiciteta; propaganda||; ||propaganda; manipulation||; ||manipulacija