Interna komunikacija u funkciji poslovnog uspeha digitalnih medija - Ljajić, Samir; Dojčinović, Milan (CM: Communication and Media, 2026)
Značaj efikasnog funkcionisanja kompanija ili medijskih kompleksa umnogome određuje komunikacija na internom i eksternom planu. Eksterni komunikacioni faktori tiču se stanja na tržištu i visprenosti da određena korporacija na pravi način plasira svoje proizvode, odnosno u medijskom kontekstu, sadržaje na svrsishodan i marketinški efikasan način. U predmetnom radu razmatraju se faktori interne i eksterne komunikacije, sa apostrofom na internoj komunikaciji u cilju rasta medijskih kompanija i postizanja poslovnog uspeha, što iz perspektive marketinških kampanja, što iz perspektive tržišne vidljivosti medija. Neka od pitanja koja su predmetnim radom razmatrana tiču se upotrebe digitalnih platformi u svrsi boljeg promovisanja medijskih kompanija i marketinških kampanja. U radu je metodom studije slučaja analiziran rad portala „Južne vesti“, dok je kroz primer marketinške kampanje kompanije „Xiaomi“ ilustrovan potencijal digitalne javne sfere za uspešan target marketing.