Promocija kulturne produkcije u Srbiji - slučaj Novi Sad - Kovačević, Mirjana Ž (CM: Communication and Media, 2020)
Rad predstavlja koncept deskriptivne empirijske studije kojom se opisuju aktuelni problemi sa kojima se susreću akteri u sektoru kulture i kreativnih industrija (KKI) u Novom Sadu i Srbiji, pri realizaciji planiranih ideja i aktivnosti u modernom digitalnom okruženju. Ističe se raskorak u upotrebi savremenih tehnologija kada je u pitanju stvaranje, dostupnost i upotreba produkata kulture i kreativnosti, te načina njihove promocije i komuniciranja. Učestalost isticanja problema sa kojima se suočava ovaj sektor, pored spoznaje o ekonomskoj dobiti i prelivanju na druge oblasti privrede i društva, trebalo bi da pobudi interesovanja nadležnih institucija i donosioca odluka za pronalaženje trajnih rešenja i produktivnijih programa podrške za kulturnu i kreativnu produkciju Srbije u budućnosti. Ovakva istraživanja nose potencijal uticaja na promene u pristupu pri predstavljanju i promociji kulture i kreativnosti od strane samih kreatora sadržaja i proizvoda, u praksi.