РАЗВОЈ ЕРАЗМУС+ ПРОГРАМА НА УНИВЕРЗИТЕТУ У ПРИШТИНИ СА ПРИВРЕМЕНИМ СЕДИШТЕМ У KОСОВСKОЈ МИТРОВИЦИ (Baština, 2020)
Након затварања Темпус програма Европске уније за реформу и модернизацију високог образовања крајем 2013. године, Европска комисија је промовисала нови интегрисани програм Европске уније Еразмус+ за период од 2014-2017, а који је у себи објединио седам различитих програма за образовање, омладину и спорт, претходне генерације. Универзитет у Приштини са привременим седиштем у Kосовској Митровици је поред седам реализованих Темпус пројеката, наставио са успешним учешћем и у Еразмус+ програму. Од 2015. године универзитет је добио седам Еразмус+ пројеката изградње капацитета у високом образовању, кључне акције 2 овог програма, која је једна од најглавнијих акција и представља наследницу Темпус програма. Универзитет је такође реализовао међунинституционалну сарадњу са великим бројем универзитета у Европској унији са којима је добио 10 пројеката међународне кредитне мобилности који имају за циљ промоцију мобилности студената, академског и административног особља овог универзитета.
Keywords: Еразмус , изградња капацитета, мобилност, образовање, омладина, спорт