ЧОВЕК КАО ВАРВАРИН (Baština, 2020)
Безобзирно уништавајући природу (биљни и животињски свет, ваздух, воду и земљу) непромишљено је експлоатишући и мењајући  из користољубља, човек је као надмоћно биће  тако угрозио и опстанак планете Земље. Изневерио је Божје дело на Земљи, а тиме и самог себе.         Ради профита, исхране, енергије, индустријализације... заборавио је на све моралне норме и обзире и уместо за природу  започео поход против природе  и себе истовремено.
Keywords: човек, природа, уништавање, изумирање, узроци и последице, индустријализација, екологија, планета Земља