МАСОВНЕ ДЕМОНСТРАЦИЈЕ И ПАД РЕЖИМА САП ВОЈВОДИНЕ 1988. ГОДИНЕ (Baština, 2020)
У раду је анализиран медијски и политички аспект дешавања у Социјалистичкој Аутономној Покрајини Војводини 1988. године, која су у јавном дискурсу остала упамћена под називом „Антибирократска револуција“. У уводном делу рада дат је општи преглед спора на релацији република–аутономне покрајине, који је био узрок догађаја из 1988. године. Други део рада бави се масовним демонстрацијама против војвођанског режима, уз посебан осврт на улогу медија у ширењу протеста. Анализирано је понашање војвођанског руководства у датим околностима, односно његова реакција на уличне протесте широм покрајине.
Keywords: САП Војводина, „Антибирократска револуција“, Слободан Милошевић, СФРЈ.