IZBORNA PRAVA U REPUBLICI SRBIJI I NJIHOVE ZLOUPOTREBE (Baština, 2020)
Centralni predmet rada jesu izborna prava i problemi, zloupotrebe i komplikacije koje se javljaju u dru⃰štvu i pravu povodom istih. Početak rada posvećen je utvrđivanju pojma, principa i menahizama izbora, terminološkog i pravnog značenja. Način sprovođenja izbora takođe je obrađen u sastavu ovog rada. Sledeći deo rada bazira se na definisanju biračkog prava, kriterijumima za posedovanje ove vrste prava, kao i klasifikaciji istih od strane teorije i prakse. Postoji i deo rada koji obuhvata objašnjenje tretmana ovih prava u slučaju zloupotreba i zakonsku regulative koja reguliše ovu oblast na teritoriji Republike Srbije, konkretnije normama trenutno važećeg Krivičnog zakonika RS. Poslednji deo rada, obuhvata empirijsko istraživanje krivičnih dela protiv izbornih prava na teritoriji Republike Srbije u petogodišnjem periodu, od 2014. do 2018. godine. U ovom delu rada težišno je sagledavan broj prijavljenih, optuženih i osuđenih lica
Keywords: demokratija, vlast, izbori, izborna prava, krivična dela protiv izbornih prava