EKONOMSKE VIZIJE I HORIZONTI (Baština, 2020)
Filozofske vizije, težište su utvrđivanja dugoročnih misaonih horizonata. Na razvalinama prethodnog, postepeno se izgrađuje savršeniji i novi sistem etičkih i dr. vrijednosti. Razvija se savremena nauka, tehnika, tehnologija i organizacija rada,   proizvodnje. Oblikuju se moderne privredne, proizvodno-uslužne i ostale strukture. Informacije su dragocjeni resurs današnjice. Nejednakosti; obilježja su ove globalizacije.
Keywords: Vizija, nauka, tehnika, tehnologija, organizacija, informacije, podjele.