TURCIZMI U ROMANU TESTAMENT VIDOSAVA STEVANOVIĆA (Baština, 2020)
Predmet rada je popis  i analiza turcizama u romanu Testament. Uočiće se koja je njihova frekventnost, a otkriće se i poreklo ekscerpiranih primera. Analiza će biti izvršena na osnovu Škaljićevog rečnika „Turcizmi u srpskohrvatskom jeziku“. Ekscerpirane lekseme predstavljene su u svom osnovnom obliku, a razvrstani su najpre na osnovu morfološkog kriterijuma, a potom i semantičkog kriterijuma. Pored takvog razvrstavanja, biće dat popis turcizama iz romana, u vidu rečnika, te kontekst u kojem je data reč upotrebljena u romanu. Ovakvo sagledavanje neophodno je kako bi se stekao što potpuniji uvid o prisustvu turcizama u romanu.
Keywords: leksika, turcizmi, turski jezik, srpski jezik, kosovsko-resavski dijalekat, Testament, Vidosav Stevanović