SRPSKE I BUNJEVAČKE DOBROTVORKE U SUBOTICI OD 19. DO 20.VEKA (Baština, 2020)
Značaj ovog rada za savremenu feminističku teoriju je u tome što ukazuje da su, iako se poslednjih godina istraživao rad ženskih organizacija i podružnica Dobrotvorne zadruge Srpkinja i Kola srpskih sestara, Subotičanke ostale u drugom planu. Reč je o političarkama i humanitarkama koje su svojim delovanjem kroz ženske organizacije radile na opismenjavanju i obrazovanju devojčica. Reč je o Danici J.Konjović, Mici Radić, Anastaziji Manojlović, Mandi Sudarević i drugima. Rad je nastao na osnovu građe Istorijskog arhiva grada Subotice, arhiva Srpske pravoslavne crkvene opštine u Subotici, kao i druge relevantne literature koja se bavila proučavanjem značaja dobrotvornih društava u Subotici. Rad se bavi Bunjevkama i Srpkinjama iz Subotice, jer su one u široj i naučnoj javnosti malo poznate.
Keywords: feminizam, ženski pokret, humanizam, Dobrotvorna zadruga Srpkinja Subotice, Kolo srpskih sestara, Druge, Bunjevke.