СРПСКИ УМЕТНИЦИ НА ПРВИМ ПРОЛЕЋНИМ САЛОНИМА КОСОВА СЕДАМДЕСЕТИХ ГОДИНА XX ВЕКА (Baština, 2025)
У датом раду се говори о првим Пролећним салонима Косова, који су у Приштини организовани седамдесетих година XX века. Организацију Пролећних салона је водило Удружење ликовних уметника Косова. Право учешћа на Пролећном салону имали су сви чланови УЛУК-а, Срби и Албанци.  Пролећни салон као изложба која је стекла традицију, имала је велики значај за развој ликовних уметности у покрајини. На првим пролећним салонима седамдесетих година, српски ствараоци су постали  мањина јер су фаворизовањем албански уметници вишеструко били бројнији.
Keywords: Пролећни Салон, Приштина, ликовна уметност, Светомир Арсић Басара, Влада Радовић, Муса Микетић, Зоран Каралејић.