КОНТЕКСТУАЛИЗАЦИЈА ФРАГМЕНАТА ЗИДНОГ СЛИКАРСТВА ИЗ 1654.У КАТОЛИКОНУ СВЕТОГ НИКОЛЕ МАНАСТИРА БУКОВА КОД НЕГОТИНА (ЕПАРХИЈА ТИМОЧКА) Поводом 190 година од обнове манастирске киновије  (Baština, 2025)
На основу свега три, али сваког на свој начин – карактеристична фрагмента зидног фреско-сликарства из католикона Светог Николе манастира Буково код Неготина тежи се утврђивању њиховог и пројекцији ширег контекста осликавања манастирских цркава током XVII столећа. Осим тога, прате се токови тадашње црквене уметности у специфичним историјским околностима османске владавине на простору Балкана. Контекстуализација и иконографска анализа темеље се на литургијском и монашком богословљу као и канонским претпоставкама.