АКТИВНОСТ МИНИСТАРСТВА ТРГОВИНЕ И СНАБДЕВАЊА У ПОГРАНИЧНОМ ПРОМЕТУ СА АЛБАНИЈОМ 1945-1946 (Baština, 2025)
Рад обрађује активности Министарства трговине и снабдевања Демократске Федеративне Југославије у оквиру потписаних споразума са Албанијом по завршетку Другог светског рата. Споразуми се односе на промет артикала преко југословенско-албанске границе, ради лакшег снабдевања становништва у пограничном подручју. Рад је настао на основу архивске грађе похрањене у Архиву Југославије и Дипломатском архиву Министарства спољних послова Републике Србије, као и на основу релевантне литературе.
Keywords: Демократска Федеративна Југославија (Федеративна Народна Република Југославија), Албанија, погранични промет, Министарство трговине и снабдевања