РАЗВОЈ ФУДБАЛА НА ТЕРИТОРИЈИ МОРАВСКЕ БАНОВИНЕ 1929-1941 (Baština, 2025)
Рад, на основу архивске грађе, посебно фонда Министарства физичког васпитања, као и литературе, даје приказ развоја и стања у ногометном спорту на територији Моравске бановине. Акценат је углавном на финансијским проблемима клубова, што се илуструје молбама општинским и бановинским властима за донацијама. Посебан део у раду указује на државну контролу над клубовима, спровођеном у циљу антикомунистичке пропаганде, као и на праћење гостовања на територији суседних земаља.
Keywords: Моравска бановина, фудбал, Ниш, Краљевина Југославија, спорт