Траговима Уликса: одјеци стваралаштва Џејмса Џојса у српској књижевности, ур. Зоран Пауновић, Српска академија наука и уметности, огранак САНУ у Новом Саду, 2023, 128 стр. (Baština, 2025)
У прилогу је представљен зборник радова Траговима Уликса: одјеци стваралаштва Џејмса Џојса у српској књижевности. Зборник је настао поводом стогодишњице Џојсовог романа, на основу излагања на округлом столу одржаном у јуну 2022. године. Уредник публикације је Зоран Пауновић, истакнути проучавалац англофоних књижевности и преводилац Уликса на српски језик. У прилогу су приказани појединачни компаративни текстови и истакнут је значај ове публикације.
Keywords: Џејмс Џојс (1882–1941), модернизам, зборник радова, књижевни јубилеј, Уликс, компаративно тумачење.