ЗНАЧАЈ ВРЕДНОВАЊА ТОП МЕНАЏЕРА ПО ПИТАЊУ ИМПЛЕМЕНТАЦИЈЕ ИНТЕРНЕ РЕВИЗИЈЕ У ПОСЛОВАЊУ И УПРАВЉАЊУ СРЕДЊИХ ПРЕДУЗЕЋА, ПРИМЕР РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ (Baština, 2025)
Савремено управљање у раду предузећа захтева од топ менаџмента да примени иновативна решења попут имплементације интерне ревизије у пословању предузећа. Један од могућих начина да се измери ефекат таквог управљања представљен је у раду аутора путем вредновања утицаја увођења интерне ревизије и то пре и након примене интерне ревизије у пословању предузећа. Открили смо да постоје битне разлика у вредновању топ менаџмента по питању увођења интерне ревизије као основе за реално финансијско извештавање, јер су добијене вредности значајне (p=.000) у односу на увођење интерне ревизије како пре тако и након увођења интерне ревизије у редовно пословања средњих предузећа у Републици Србији. Циљ истраживања аутора био је да прикаже могући допринос реалном будућем  извештавању које се заснива на увођењу интерне ревизије у процесе реалног пословања, што суштински може допринети побољшању укупних резултата пословања.Кључне речи: интерна ревизија, пословање, управљање од стране топ менаџмента, предузеће.
Keywords: интерна ревизија, пословање, управљање од стране топ менаџмента, предузеће