ОДГОВОРНОСТ ЈАВНИХ СЛЖУБЕНИКА У ФРАНЦУСКОЈ ЈАВНОЈ УПРАВИ (Baština, 2024)
Сваки правни систем, који почива на темељима владавине права и тежи принципу правне сигурности настоји да у што већој мери оствари ефикасан систем одговорности.Детаљна анализa и поређење са добрим праксама других правних система нуди могућности за прецизирање смерова реформи које би унапредиле одговорност у јавној управи. Анализа појединих аспекта одговорности јавних службеника у француском праву допринеси дубљем разумевању одговорности јавне управе, нудећи тако примере добре праксе, који могу послужити за унапређење одговорности у српској јавној управи.
Keywords: одговорност, јавна управа, корупција, јавни службеници, дисциплинска дела, интерна ревизија